SD FICK RÄTT
 

Gävle kommun håller på att krascha

"Välfärden är underfinansierad" Sedan migrationskrisen 2015 har Gävle kommuns utgifter rekordökat, samtidigt som vinsterna helt uteblivit. Nu går kommunen mot en krasch där välfärden måste börja avvecklas.

Enligt de styrande Socialdemokraterna håller den egna politiken på att krascha välfärden i Gävle kommun. Som huvudproblem lyfter man fram att Gävle kommun växer med ungefär 1 000 personer varje år, mycket på grund av "många nyanlända".

Problemet idag är alltså vad som igår sades vara lösningen.

Under regeringen Reinfeldt påstods att "vi tjänar på invandringen" och att massinvandring var lösningen på den "åldrande befolkningen". Nu har vi enligt en analys från finansdepartementet både problem med en åldrande befolkning och med en ökande befolkning med många barn.

Till skillnad från för några år sedan pekas alltså nu både massinvandring och barnafödande ut som ekonomiska problem, vid sidan av åldringarna.

Vi har alltså fått en situation i Sverige där större delen av befolkningen utmålas som problem.

Istället för befolkningsökning genom krig och flyktinginvandring sägs nu lösningen för kommunerna bestå i mer gratis pengar från staten. Enligt Finansdepartementet behövs 90 miljarder kronor inom sju år "för att klara av välfärden".

I veckan stod det klart att kommunerna kommer att få ytterligare två miljarder kronor i statsbidrag under 2020, alltså 15 procent av det påstådda årliga behovet.

- Alla vet att välfärden är underfinansierad i dag. Det är bara frågan om hur fort och i vilken utsträckning som vi i kommunerna kan bli kompenserade för det, säger Åsa Wiklund-Lång (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Gävle.

Fjällsjö Nyheter har redan innan flyktingkrisen 2015 drivit linjen att välfärden i Sverige är medvetet underfinansierad, och att lösningen inte alls är massinvandring eller nedskärningar. Den verkliga lösningen består i att ombalansera kommunernas, landstingens och statens inkomster efter respektive kontingents faktiska utgifter.

Idag är det så att staten har orättvist mycket inkomster, som ofta satsas på helt fel grupper och projekt. Medan t.ex landsting och kommuner har orättvist få inkomster, vilket tillsammans med djupt felaktiga politiska prioriteringar leder till en underfinansiering av välfärden.

Marcus Allard presenterar politiska alternativ till nedskärningar.

Att balansera systemen genom att omformatera förslagsvis inkomstsidan (eller ansvaret för utgiftssidan) är relativt lätta problem att lösa, men bara om det är rätt personer i ledningen. Man kan säga att bästa medicinen för Sverige just nu är testosteron.

De makthavare som passar bättre som professionella gråterskor vid begravningar, eller "varit naiva", "inte såg det komma", etc, dessa måste helt enkelt pensioneras.

 
LÄS MER
 

►Barn grät när man sköts ned i Gävle

►Barn anhållna för skottlossning

►Gävle-bloggaren var efterlyst för IS-terrorism

►Gävle kommun håller på att krascha

►EBO-debatten har nått Gävle

►Bilar bränns varje natt i Gävle

 
EXTREMA SVT
 

Föräldrar gjorde flyktingbarn apatiska Efter införandet av temporära uppehållstillstånd har den svenska sjukvården testat att skilja apatiska flyktingbarn från föräldrarna.

 
SD FICK RÄTT
 

Regimen nära kollaps Invandring, feminism och klimatpolitik har varit grundpelare för Sveriges regeringar de tio senaste åren, men utmålas nu som lurendrejerier och falska nyheter till och med av regimens egna medier.

 
SD FICK RÄTT
 

SD största parti enligt SVT Nu stödjer 32 procent av männen i Sverige Sverigedemokraterna.

 
POLISEN
 

Polischeferna: Vi ser brottslingarna som offer Socialdemokraternas så kallade "omorganisation" av den svenska polisen har lett till att vi nu har mängder med polischefer runt om i landet som kämpar mot "orättvisor" och ser brottslingarna som "de riktiga offren".

 
WITCH HUNT
 

Vänsterextrem myndighetsaktivist mördad En av Amanda Linds chefer inom Myndighetsvänstern misstänks ha mördats.

 
TROLLFABRIKEN
 

Socialdemokraterna erkänner trollfabrik Socialdemokraterna erkänner att man skapat en trollfabrik i syfte att försvåra för oppositionen att framföra kritiska åsikter om regeringens politik.

 
EXTREMA SVT
 

Vänsteraktivister tar över lektioner på skolor Det har blivit allt vanligare att lärare överlåter undervisningen i grundskolan till vänsteraktivister med en tydlig politisk agenda.

 
DEMOKRATI
 

Socialdemokraterna hycklar om Public service Socialdemokraterna censurerar öppet mediaplattformar som Facebook och Youtube mitt under valrörelsen, samtidigt som partiet låtsas som att krav på en partipolitiskt obunden statstelevision skulle vara ett hot mot demokratin.

 
FRIHET
 

Amanda Lind måste avgå Reaktionen på Joakim Lamottes film bevisar att det är regeringens väljare som hotar demokratin.

 
FJÄLLSJÖ NYHETER
 

© 2020 Fjällsjö Nyheter är en oberoende borgerlig nyhetssajt.